Alergia ImmunAid

O dată cu sosirea primăverii se vorbeşte, din ce în ce mai des, la televizor şi la radio, despre alergia la polen, o problemă care afectează aproape 20% din populaţie.

Să aflăm mai întâi ce este alergia

Alergia este consecinţa hiperactivităţii sistemului de apărare a organismului (sistemul imunitar). Sistemul de apărare asigură protecţia organismului împotriva agenţilor patogeni şi a


efectelor nocive ale mediului înconjurător. Dacă aceste substanţe străine organismului depăşesc un anumit prag, sistemul de apărare va fi afectat. Astfel, sistemul nostru imunitar va avea o reacţie exagerată chiar şi la substanţele care se găsesc în mod obişnuit în jurul nostru. Îmbolnăvirea poate fi cauzată de unul sau mai mulţi factori. Aceştia pot fi: predispoziţia genetică la alergii, consumul de medicamente, materialele sintetice, aerul poluat, stilul de viaţă neadecvat (sedentarism, stres) sau indispoziţia psihică. În general, primul contact cu factorii care provoacă alergia nu declanşează imediat simptomele, acestea apărând doar după contacte repetate. La început, organismul nostru devine sensibil doar la un singur tip de alergen, apoi la mai multe.

 

Gheara mâţei

Este o plantă utilizată în mod tradiţional de către indienii din America de Sud, de mai bine de 2000 de ani. Ştiinţa modernă a identificat substanţele active ale plantei, care sunt considerate printre cele mai eficiente fortifiante ale sistemului imunitar. Stimulează sistemul imunitar prin accelerarea formării şi activităţii limfocitelor, precum şi prin accelerarea funcţiei leucocitelor de eliminare a celulelor străine, a agenţilor patogeni şi a substanţelor nocive.

Funcţii şi proprietăţi:
elimină virusurile ameliorează şi împiedică producerea inflamaţiilor este un puternic antioxidant este diuretic este antipiretic stimulează funcţiile sistemului nervos vegetativ parasimpatic, ajută la relaxarea acestuia

Zincul

Din punct de vedere al funcţionării sistemului imunitar are un rol unic, neputând fi înlocuit de nici un alt oligoelement. Accelerează formarea şi activitatea elementelor cu rol în sistemul de apărare al organismului, adică a fagocitelor şi limfocitelor. Este unic datorită efectului său asupra timusului. Limfocitele care se formează în măduva osoasă ajung în timus şi aici se transformă în aşa-numitele limfocite-T, care au un rol deosebit de important în protecţia împotriva bolilor. Pentru aceasta este necesar hormonul numit timulină, însă, pentru funcţionarea acestui hormon, zincul este indispensabil. În cazul deficienţei de zinc, timulina îşi pierde eficienţa. În consecinţă, nu se produc limfocite într-o cantitate suficientă şi, astfel, persoanele respective pierd protecţia oferită de sistemul de apărare al organismului.
Cercetările clinice au confirmat că un nivel scăzut de zinc în organism predispune la diferite boli. Predispoziţia este direct proporţională cu nivelul de zinc.

 

Trackback von deiner Website.

biomedic

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Kommentieren

Zum kommentieren bitte einloggen.

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.